Αναλόγως το ε ν δ ι α φ έ ρ ο ν

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πάλι ηλεκτρονικά!!!

Μετά από μεγάλη αποχή από τα blog αποφάσισα να ξαναγράψω!!!
Ο λόγος είναι ότι πολλοί φίλοι με παρότρυναν και ήθελαν να μάθουν νέα μου και ειδικά για την καλλιέργεια των σιτηρών.
Μετά από 2 χρόνια αυτή η ιστορία που ξεκίνησε στο ¨χαλαρό ¨ σαν μια τρέλα μιας παρέας γιγαντώθηκε και εξαπλώθηκε γεμίζοντας μας χαρά και ικανοποίηση. Πολλοί μας ακολούθησαν και μπήκαν στην καλλιέργεια σταριού και όλοι άφησαν τα υβρίδια και σπέρνουν παλιούς σπόρους.
 Φέτος ξεκίνησε και ο μορφωτικός σύλλογος Λιμνών με αρκετά στρέμματα.
 Καλλιεργείται μαλακό στάρι ποικιλίας Ξυλόκαστρο Λαμίας και σκληρό Μαυραγάνι.


 Η καλλιέργεια είναι τελείως βιολογική με σχεδόν καθόλου παρεμβάσεις. Ότι κάνει η φύση μόνη της και το κάνει πολύ καλά. Η στρεμματική απόδοση είναι μικρή αλλά η ποιότητα ασύγκριτη.
Οι σπόροι που παράχθηκαν πρόπερσι σπάρθηκαν πέρσι με άριστη βλαστικότητα και κρατήθηκε σπόρος  για φέτος.
Το ψωμί που τρώμε είναι καταπληκτικό, αρωματικό, γλυκό, βαρύ ψωμί , μια φέτα σε χορταίνει, και οι μεγαλύτεροι στο χωριό θυμήθηκαν την παλιά γεύση του ψωμιού.

3 σχόλια:

  1. Παναγιώτη καλή επιτυχία σε όλα και καλές αναρτήσεις! Εάν ανέβει η παραγωγή και περισσέψει και για άλλους να με ενημερώσεις να βοηθήσω και εγώ αγοράζοντας λίγο αλεύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανώλη να είσε καλά, σε ευχαριστώ. Όσο για το αλεύρι σίγουρα θα σου δώσω και θα δεις ότι πραγματικά αξίζει.

      Διαγραφή