Αναλόγως το ε ν δ ι α φ έ ρ ο ν

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Τα φραγκόσυκα

Μέχρι πριν δύο χρόνια μου ήταν παντελώς αδιάφορα μέχρι που έπεσε ένα βιβλίο στα χέρια μου σχετικά με αυτά. Έμαθα πολλά για αυτό το κάκτο σαν φυτό αλλά ποιο χρήσιμο ήταν ότι έμαθα να τρώω τα φραγκόσυκα. Από τότε τέτοια εποχή τα περιποιούμαι αναλόγως . Διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ νόστιμα πολύ υγιεινά διότι δεν επιδέχονται καμία επέμβαση καλλιεργητική και τα σπόρια τους κάνουν πολύ καλό στο πεπτικό σύστημα βοηθώντας το στομάχι και το έντερο να χωνέψουν, αλλά και να αυτοκαθοριστούν λειτουργώντας σαν "αμμοβολή".
Μερικές χρήσιμες - πρακτικές συμβουλές για να μπορούν να φαγωθούν .
Κατά την συγκομιδή δεν πρέπει να είμαστε κόντρα στον αέρα (ο άνεμος να μας χτυπά στην πλάτη καθώς τα μαζεύουμε) διότι μπορεί να παρασυρθούν αγκάθια και να μπουν στα μάτια. Καλό θα ήταν να φορέσουμε και ένα γάντι.

Το καθάρισμα γίνεται ως εξής. Με το πιρούνι το σταθεροποιούμε καρφώνοντας το και με το μαχαίρι κάνομε 2 κάθετες βαθιές τομές στα άκρα και μία οριζόντια ενός εκατοστού περίπου.



Μετά αρχίζουμε με το μαχαίρι να απομακρύνουμε το εξωτερικό μέρος που έχει τα αγκάθια.






















Τέλος όταν το τρώμε δεν προσπαθούμε να μασήσουμε τα κουκούτσια αλλά αλέθοντας την σάρκα μετά κουκούτσια τα καταπίνουμε όλα μαζί.

1 σχόλιο: